DMAD, Avrupa Deniz Memelileri Derneği’nde

Bu hafta DMAD personeli ve stajyerleri, Avrupa Deniz Memelileri Derneği’nin, deniz memelileri dünyasının efsaneleri olarak bilinen isimlerinin de yer alacağı çevrim içi seminerine katılıyorlar.

Ne haftaydı! Avrupa Deniz Memelileri Derneği (European Marine Mammals Society, ECS) yeni bilgi ve keşifleri paylaşmak, uluslararası işbirliğini teşvik etmek, deniz memelileri topluluğunu bir araya getirmek ve sınırlı koşullar altında neden bu kadar çok çalıştığımızı bizlere hatırlatmak için dünyanın her yerinden uzmanları bir araya getiren bir toplantı düzenledi. Maalesef, mevcut küresel salgın nedeniyle bu yıl toplantı yüz yüze gerçekleşemedi ve bunun yerine mevcut duruma yenilmeyi reddeden ECS, çevrim içi bir seminer düzenledi. Etkinlik inanılmaz derecede iyi organize edildi. Avrupa’nın ötesinde, çok daha fazla katılımcının etkinlikten haberdar olması ve katkıda bulunmasına izin verildi. Seminerin dikkat çekici konuşmalarından biri Dr. Greg Donovan’ın deniz memelilerini korumanın geleceği hakkında ilham verici bir konuşmasıydı ve diğeri Dr. Heidi Pearson’dan, balina dışkısının okyanusa olan etkileri ve balinaların bu sayede nasıl “okyanus mühendisleri” olduğunu açıkladığı sunumuydu.

Bugün ise DMAD, Avrupa Deniz Memelileri Derneği’nin son oturumunda, “Balıkçılık faaliyetlerinin Karadağ, Güney Adriyatik Denizi açıklarında yaşayan afalinaların davranışsal tutumlarına etkileri” sunumuyla katılacak.
Sunum, Laura Rudd ve arkadaşlarının zanaat ve endüstriyel balıkçılığın varlığında yunusların sergilediği davranış farklılıkları üzerine yaptığı çalışmalardan bazı sonuçları anlatmaktadır.
Ne yazık ki, Laura yakın zamanda büyük bir ameliyat geçirdi. Bu nedenle DMAD’ın, yeni ancak, oldukça başarılı stajyerlerimizden biri olan ve sunumun analizlerine yardımcı olan Molly Crowe, Laura’nın yerine yapacak. Sunum, 18:20 Türkiye saatiyle başlayacak.

DMAD ekibi olarak Laura’ya hızlı bir iyileşme diliyoruz.