DMAD Stajyerleri Projelerini Anlatıyor: Bettie

Stajyerlerimizin üzerine çalıştığı projeleri hiç merak ettiniz mi? Bettie, deneyimlerini paylaşıyor.

Herkese selam! Benim adım Bettie ve Ghent’te tarım ve biyoteknoloji (hayvan bakımı) okuyorum. Şu anda üçüncü sınıftayım ve bir tez yazıyorum. Tezim için COVID öncesi ve COVID-19 sırasında deniz trafiğinin afalinalar üzerindeki etkisini araştırıyorum. Bu, COVID sırasında daha fazla veri toplamam gerektiği anlamına geliyor. Bu yüzden, bu hafta Rose’da fazladan bir arazi araştırmasındaydık ve her zaman olduğu gibi araştırmalar sabır gerektiriyor. Birdenbire yüzeye sıçrayan bazı yunuslar gördük ve bu bize enerji verdi, bu iyiydi, çünkü bizimle oynuyorlardı ve onları en az 2 saat takip ettik! Bu nedenle, daha önce yaptığımız en rahatlatıcı ve kolay anketlerden biri değildi, ama buna değdiğinden daha fazlaydı çünkü çok şey öğrendik!

Aynı haftanın ilerleyen günlerinde, hava güzeldi, bu yüzden üçüncü tekne gözlemimize gittik. Kotor koyuna girdiğimizde Beaufort ölçeği 4’e çıktı. Teknede artık biz de dahil olmak üzere dalgalar üzerinde yunuslar gibi sörf yapıyorduk! Deniz kendine geldiğinde hidrofonu suya koyduk ve yunusları görmesek de denizdeki seslerini duymak en az görmek kadar nefes kesici oldu.
 
Bu ilginç araştırmayı yapmak ve burada stajyer olarak çalışmak beni gerçekten koruma, çevre bilimleri ve hatta deniz biyolojisi alanında yüksek lisans eğitimi almaya ikna etti. DMAD ekibindeki herkese böylesine inanılmaz ve hevesli bir ekibin parçası oldukları, deniz memelileri hakkında daha fazla bilgi edinme, araştırma alanında çalışma fırsatı sundukları için teşekkür ederim!