Khawla DMAD için Yazdı: Proje Antalya Körfezi

Merhaba, ben Tunus’tan Khawla Bou Ali, Sfax Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisiyim ve şu anda DMAD ile yüksek lisans projem üzerinde çalışıyorum.

Haziran ayının başından beri yüksek lisans tez projem için Antalya’daki DMAD ailesine katıldım. Geçtiğimiz 5 ayda çok fazla deneyim edindim. Yine de ilk tekne seferim her zaman aklımda en çok yer eden olacak. Çünkü o sefer, sadece yunuslarla ilk tanışmam değil, ama aynı zamanda sahip olduğumuz hidrofon sayesinde su altında tatlı sohbetlerini de ilk dinleyişimdi.
 
Ayrıca farklı yunus türlerini tespit ettiğimiz farklı projelere, İstanbul ve Dilek Yarımadası araştırmalarına katılma şansım oldu. Kendi projemdeki amacım ise Antalya Körfezindeki afalina yunus popülasyonunun büyüklüğünü bir fotoğraflı tanımlama çalışması kapsamında incelemek ve tahmin etmektir. Körfezde, 2015 ve 2016’dan beri DMAD tarafından birçok yunus tespit edilip fotoğraflandı. Antalya kataloğumuzdan o kadar çok fotoğraf var ki! Sonuçları görmek için bizi izlemeye devam etmenizi tavsiye ederim!!
 
Bu deneyim sırasında birlikte çalışma fırsatı bulduğum sevgili arkadaşlarım Belen, Evie, Martina ve Georgina’ya en içten selamlarımı göndererek bitirmek istiyorum.
 
Rehberlik ve tavsiyeleri için danışmanım Dr Aylin Akkaya’ya ayrıca teşekkür ederim.
 
Tüm DMAD Ekibine teşekkürler,
Khawla