Başka Bir Dünya Yok!

Ülkemiz dev alevlerle yanıyor ve ormanlardaki canlılık karadan 20 mil açıklıkta bile üzerimize kül olarak yağıyorken, biz tüm gücümüzle çalışıyor, daha çok hayvanın hayatına dokunmaya devam ediyoruz. İnsanoğlu denen umursamaz varlığın görmezden geldikleri yüzünden iklim hızla değişirken ve sonuçlarıyla bile yüzleşemez iken biz bu mavi gezegenin zenginliğini korumaya çalışıyoruz. Kendimizi yetersiz ve güçsüz hissediyor olabiliriz fakat bilmedikleri bir şey var: Ayrıyken güçsüz olsak bile bir aradayken ÇOK GÜÇLÜYÜZ!

Sadece biraz çaba göstermemiz gerekiyor. Bir bireyin katkısı küçümsense de topluluklar olarak beraber yapacağımız çalışmalar gücümüzü katlayacaktır. En önemlisi de hedeflerimize ulaşmamızda aracımızın birlik ve beraberlik olmasını sağlayacaktır. Bu bilinçliliği ve gücü toplamamız sadece birbirimize güç ve motivasyon katacağımız az fakat özverili çalışmayla doğacak ve hepimize daha iyi yarınlar bırakacaktır.

Kendimizi gerçekleşen olay ve problemlerin karşısında zaman zaman küçük hissedebilsek de, topraklarımızın ve denizlerimizin doğasını koruma aşkımız ile doğamızı sonuna kadar savunacak ve ihmalkarlığa geçit vermeyeceğiz!


Photos: Serkan OCAK/DW