Yeniden Ulcinj’deyiz!

Stajyer ve gönüllü koordinatörümüz Selina Brouwer DMAD için yazıyor…

O kadar uzun zamandır bekliyorduk ki, nihayet o gün geldi… Karadağ’ın güneyine, Ulcinj’e döndük. Neredeyse 5 yıl önce her şeyin başladığı yere geri döndük!!

Bu son aylarda birden fazla sokağa çıkma yasağı ve birçok kısıtlamadan sonra hava düzelene kadar beklemek zorunda kaldık. Son olarak, güneyde bazı araştırmalar yapabiliriz! Elbette yolculuğumuzu her zaman olduğu gibi çok dikkatli ve verimli bir şekilde planladık. İlk önce sevgili meslektaşlarımız Tim ve Laura için bir veda partisi vermek üzere Ada Bojana’ya gittik. Yakında Tim soğuk, yağmurlu ama aynı zamanda güzel İskoçya’da doktorasına başlayacak. Bu, 3 yıllık hizmetten sonra bizi terk etmesi gerektiği anlamına geliyor. DMAD ekibi ona ve Laura’ya gelecekte en iyisini diler. Umarım yakın gelecekte tekrar görüşürüz!!
 
Anketlere geri dönelim… Her şey Utjeha’da sabahın erken saatlerinde yapılan bir anketle başladı ve oradan önümüzdeki 3 günü geçireceğimiz Ulcinj’e geri döndük, tüm gün anketleri orada yaptık 🙂 Ulcinj’de gözlem iyi başladı. Yeni stajyerimiz Duru kıyıya yakın bir yerde bir yunus görmüş. Maalesef bir daha göremedik. Ondan sonra deniz durumu daha da kötüye gitti ve araştırmayı durdurmak zorunda kaldık ve Ulcinj’in güzelliğinin tadını çıkarmak için başka fırsatımız yoktu.
 
Ertesi gün sabah 4:15’te gözleme başladık ve akşam 19:00’a kadar devam ettik. Maalesef yine yunus yok, ancak ertesi gün devam etmek için motive oluyoruz. Ertesi sabah 5:30’da başladık deniz ayna gibi güzeldi. Ama yine yunus yok….. Neredeler? Bizden saklanıyorlar mı? Ya da birçok Jetski yüzünden uzak durmayı mı seçtiler? Kimse bilmiyor…
 
Ulcinj’de geçirdiğimiz 3 gün oldukça yoğundu ama stajyerlerin azmi muhteşemdi!
 
Bakalım önümüzdeki hafta Kotor koyunda yunusları bulabilecek miyiz!
 
Karadağ’dan tatlı selamlar!!