Olivier DMAD için yazdı: DMAD ile geçen iki ay

Merhaba, ben Olivier Eikelenboom.

Hollandalıyım ve Leeuwarden’deki Van Hall Larenstein adlı Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde okuyorum. Burada kıyı deniz yönetimi konusu üzerine çalışıyorum.
 
7 Eylül’den beri, yunuslar hakkında araştırma yapma ve toplumsal bilinç kazandırma konusunda daha fazla deneyim kazanmak için Karadağ’daki DMAD ekibine katıldım. İki aydır buradayım ve bu iki ay boyunca çok şaşırtıcı şeyler yaşadım.
 
DMAD ile kaldığım süre boyunca, başlangıçta oldukça zor olan teodolit ile arazi araştırmalarının nasıl yapıldığını öğrendim, ancak sonunda anladım. Çok fazla yunus görmesek de gözlemde olmak çok eğlenceliydi. Discovery’yi kullanarak fotoğrafik identifikasyon (Photo-ID) yapmayı da öğrendim. Photo-ID’nin çok ilginç bir çalışma alanı olduğunu düşünüyorum ve Discovery bunu daha da iyi hale getiriyor.
 
Sadece araştırma yapmakla kalmadım, aynı zamanda çok keyif aldığım sunumlarda düzenledim. Karadağ’da her yaştan insanlarla bir araya geldiğim üç sunum düzenledim. Doğa’nın (Dr. Aylin Akkaya’nın oğlu),  okulu olan Arcadia Akademi’de verdiğim sunumlardan ikisine fotoğraflardan göz atmayı unutmayın. Sunumlar gerçekten çok hoştu çünkü çocuklar gerçekten eğlenceliydi ve söyleyeceklerime inanılmaz bir ilgi duyuyorlardı. Son sunumumu ise bir Türk okuluna yaptım ve o da çevrimiçi gerçekleşti.
 
Sözlerimi bitirirken, Karadağ’da kaldığım süre boyunca tanıştığım herkese, yani Aylin, Selina ve Doğa’ya teşekkür etmek istiyorum.
 
Tüm DMAD ekibine teşekkürler, harikasınız!