Kötü Hava Koşulları DMAD Ekibini Durduramaz

Son blog yazımızda, şu anda Doğu Akdeniz’de veri boşluklarını doldurmak gibi önemli bir görevi üstlenen, bu uğurda fırtınalı denizlerde yağmur ve karla mücadele eden ekibimizi anlatmıştık. Ekip sadece hava şartlarıyla değil diğer yandan deniz tutması ve soğukla da mücadele ediyor. Deniz memelileri ve onlarla ilişkili tehditleri belirlemek, koruma çalışmalarına bir katkı sunabilmek için yüzlerinde gülümsemeyle önemli veriler toplamayı başardılar.

DMAD'ın Kurucusu ve Bilim Koordinatörü fırtınada gülümsemeye devam ediyor

Görünüşe bakılırsa DMAD ekibi zorlu hava durumundan hiç bir yerde kaçamıyor! Bu kez, Karadağ’daki araştırmacı ekibimiz, rutin araştırma gözlemi sırasında dağlardan aşağı inen yoğun sise yakalandı. Ne yazık ki bu durum, araştırmanın bugünlük bitirilmesi gerektiği anlamına geliyordu. Ancak ortaya çıkan fotoğraflar olağanüstü (aşağıda).

Hava koşulları bir kez daha ekibimizin moralini bozup onları hayal kırıklığına sevk edemedi. Karadağ ekibine 10 puan! Kış süresince yapılan gözlemlerde kötü hava koşullarıyla karşılaşma olasılığımız her zaman yüksek ve bu nedenle kış araştırmaları, deniz biyolojisinde yaz anketlerinden daha az tercih edilir. Ancak deniz memelilerinin mevsimsel dağılımını bilmek çok önemlidir. Deniz memelilerinin korunması ve ihtiyacımız olan verilere sahip olana dek yaz ya da kış gözlem alanlarımıza geri döneceğiz.

Karadağ Yunus Araştırmaları hakkında daha fazla şey öğrenmek ve bizimle Karadağ’da çalışmak isterseniz, buraya tıklayın.

Pozitif bakış açısını koruyan güzel ekibimiz!