Konforlu Masalarımızdan Uluslararası Toplantılar

DMAD ekibi için yoğun bir hafta oldu. İstanbul’daki Fransız Büyükelçiliği’ne yapılan sunumlar, Akdeniz Korunan Alan Ağı ile atölye çalışmaları ve IUCN ailesinin Deniz Temel Biyoçeşitlilik Alanlarını tartışmak için yaptığı toplantıyla ‘yeni normalimize’ bir bakış oldu. Salı günü, DMAD Kurucusu ve Bilimsel Direktörü Dr. Aylin Akkaya, iklim değişikliğini ve İstanbul Boğazı’nın deniz memelileri hakkında önemli veriler toplayan WWF-Türkiye kapsamında yürütülen projemizi tartışmak üzere diğer çeşitli taraflarla bir araya geldi. Aynı zamanda, DMAD’ın Karadağ Operasyon Direktörü Tim Awbery, çok çeşitli farklı yaklaşımlardan sunumlarla Deniz Temel Biyoçeşitlilik Alanları hakkında çevrimiçi bir tartışmaya katılmak için 200’den fazla bilim adamından oluşan bir gruba katıldı. Tim için özellikle ilgi çekici olan, Mozambik’te gerçekleştirilen ülke düzeyindeki çalışmalar ve tabii ki Giuseppe Notarbartolo di Sciara tarafından sunulan deniz memelilerine odaklanan bölümdü.

24 saatten daha kısa bir sürede Aylin ve Tim, Akdeniz’in dört bir yanından 100’den fazla bilim insanından oluşan bir grupla tekrar bir araya geldi. Bu kez buluştuğumuz bilim insanları, DMAD’ın ortak kuruluş olduğu Akdeniz Koruma Alanı Ağı’ndan (MedPAN) idi. Konferans deniz kaplumbağalarıyla ilgiliydi. Deniz memelileri araştırma gezilerimizde karşılaştığımız deniz kaplumbağalarının bilimsel kaydı esnasında izlenmesi gereken bilimsel yöntemler, ekipler arasındaki işbirliğini ve ileride yetersiz araştırma bütçelerinin artmasını nasıl sağlayabiliriz sorularına cevap aradık.
 
Önümüzdeki hafta DMAD ekibi, Birleşik Krallık ve İrlanda’dan uzman akustikçilerle konuşurken, Akdeniz ve Karadeniz’deki Balıkçılık Durumu hakkında Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu – GFCM’den bir sunum yapıyor olacak.

Bizi takip etmeye devam edin!